Box: Suedezul Badou Jack, noul campion WBA la semigrea

Pugilistul suedez Badou Jack și-a adjudecat titlul mondial WBA la categoria semigrea, după ce l-a învins pe britanicul Nathan Cleverly, prin oprirea meciului de către arbitru în repriza a 5-a, sâmbătă, în cadrul galei profesioniste de la Las Vegas, care a avut drept cap de afiș meciul dintre Floyd Mayweather și Conor McGregor.

Badou Jack și-a dominat încă din prima repriză adversarul, care își punea centura în joc pentru prima oară de la cucerirea sa în octombrie 2016 în fața germanului Jürgen Brehmer.

Suedezul de origine gambiană a obținut a 22-a victorie din palmares, dintre care 13 înainte de limită, față de o înfrângere și două egaluri, în timp ce Cleverly a înregistrat a patra înfrângere din 30 de victorii.

Jack venea după un egal controversat în ianuarie în fața britanicului James DeGale pentru titlurile WBC și IBF la categoria supermijlocie și nu a mai urcat în ring de atunci.

Imediat după meci, organizat în cadrul galei mult așteptatului meci dintre Floyd Mayweather, care este promotorul său, și Conor McGregor, Jack (33) l-a provocat pe canadianul Adonis Stevenson, campionul WBC al categoriei.

Boxerul american Floyd Mayweather l-a învins pe luptătorul irlandez de arte marțiale mixte Conor McGregor, prin KO tehnic în repriza a 10-a a meciului de box desfășurat sâmbătă la categoria super welter, într-o gală profesionistă la Las Vegas.