Apple se aliază cu firma chineză Tencent și va accepta plăți prin Wechat

Compania americană de tehnologie Apple a semnat un acord cu firma chineză Tencent pentru ca serviciile sale online să poată fi plătite prin platforma Wechat, unul dintre cele mai populare sisteme de plăți din China, relatează agenția EFE.

Presa locală a anunțat miercuri că, datorită noului acord, utilizatorii Apple vor putea cumpăra aplicații și descărca muzică online prin conectarea conturilor App Store și Wechat.

Compania americană a explicat într-un comunicat că Apple se va angaja în continuare „să ofere clienților o varietate de opțiuni de plăți simple și convenabile”.

Conform unor surse din industrie, se așteaptă ca acordul de plată cu Wechat să permită Apple să-și majoreze veniturile din servicii, ceea ce ar putea ajuta compania să compenseze scăderea vânzărilor de iPhone și iPad din ultimele trimestre, din China.

Circa 963 de milioane de persoane utilizează Wechat în China, un program de mesagerie similar Whatsapp, dar care oferă mult mai multe servicii, printre care și cele de plată, într-o țară unde tot mai multe persoane efectuează plăți cu ajutorul telefonului mobil.

Sectorul de tehno-finanțe (fintech) se dezvoltă în ritm susținut în China și, conform unui articol recent publicat de revista economică Forbes, circa 40 % dintre consumatorii țării utilizează noile metode de plată pentru cumpărături pe Internet, în special prin cele două platforme Alipay și Wechat.