Avocatul Poporului, sesizare din oficiu referitor la situația cetățeanului român căruia i-a fost refuzată cazarea

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu luni și va solicita clarificări din partea Ombudsmanului finlandez în legătură cu situația unui cetățean român căruia i-a fost refuzată cazarea într-un hotel din cauza naționalității române, informează un comunicat de presă al instituției.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și se va adresa Ombudsmanului Parlamentar din Finlanda, dr. Petri Jääskeläinen, în vederea obținerii de clarificări asupra situației unui cetățean român căruia i-a fost refuzată cazarea într-un hotel din cauza naționalității române.

Totodată, Avocatul Poporului va solicita lui Petri Jääskeläinen și lămuriri legate de eventualele demersuri ce ar putea fi efectuate, în virtutea competențelor legale și constituționale ale omologului finlandez.

Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului vizează posibila încălcare a dispozițiilor Protocolului Adițional nr. 12 din 4 noiembrie 2000 la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, a art. 26 din Pactul Internațional cu privire la drepturile civile și politice, precum și a art. 16 și art 17 din Constituția României privind egalitatea în drepturi și cetățenii români în străinătate.