A 12-a reuniune a Grupului European al Federației Internaționale a Muzicienilor, la București, în perioada 26-27 octombrie

Delegații Grupului European al Federației Internaționale a Muzicienilor vor dezbate și analiza, timp de două zile, la București, la a 12-a reuniune a organizației, probleme privind condițiile de muncă, propuneri ale Comisiei Europene privind crearea unui pilon european pentru drepturile sociale, directiva europeană privind drepturile de autor, precum și prevederi în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă, se arată într-un comunicat al FAIR MediaSind, remis, miercuri, AGERPRES.

Conform sursei citate, problemele angajaților români din Cultură și Mass-Media, proiectele politice care urmăresc divizarea acestui sector și desființarea federațiilor sindicale din domeniu, promovate într-un proiect de lege inițiat de Ministerul Dialogului Social, vor face subiectul unei Rezoluții de urgență.

„Supunerea spre aprobarea reuniunii a unui astfel de document este determinată de atitudinea factorilor de putere care, prin ultimele acțiuni, încalcă în mod flagrant atât Constituția țării, cât și Convențiile Organizației Internaționale a Muncii și Directivele europene. Rezoluția inițiată de delegații FAIR-MediaSind, va face referire și intenția coaliției de guvernare de a politiza instituțiile publice de media, SRR, SRTV și AGERPRES”, se menționează în comunicat.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, organizație afiliată la FIM, și are ca partener media pe Agenția Națională de Presă AGERPRES.

AGERPRES