Ponta: Sper ca Tudose să oprească aberația cu trecerea contribuțiilor sociale la angajat

Fostul premier Victor Ponta și-a exprimat miercuri speranța că prim-ministrul Mihai Tudose va renunța la ideea trecerii contribuțiilor sociale în sarcina angajaților, măsură pe care a catalogat-o ca pe „o aberație”.

„A oprit aberația cu TVA split, a oprit aberația cu impozitul pe gospodărie, sper să oprească și aberația asta cu trecerea contribuțiilor la angajat. Că aici vorbim de fiecare angajat (…). O să vină angajații peste primar, să-l omoare: domnule, ce faci, ne iei contribuțiile? Păi nu vă iau eu, vă ia Dragnea cu Olguța. Sper să oprească și chestia asta”, a spus Victor Ponta.

Referindu-se la Pro România, el a menționat că formațiunea politică se constituie ca o alternativă la PSD și PNL. Ponta a punctat faptul că liderii acesteia au experiență în ceea ce privește actul de guvernare, dar a precizat că Pro România nu este interesată să intre la guvernare, preferând să construiască „un altfel de discurs politic” până în anul 2020.

„Trebuie să existe o alternativă la PSD și PNL. În acest moment nu există o alternativă la aceste două mari partide. (…) Noi știm — conducând multe instituții publice o perioadă destul de lungă — eu, unul, sigur știu ce am făcut bine pe zona economică și socială, știu și ce am făcut greșit. Adică am învățat și din greșelile mele, la fel și Daniel (Constantin — n.r.), la fel, Sorin Cîmpeanu și ceilalți. (…) Dacă PSD-ul continua să guverneze profesionist, nu era nevoie de Pro România. Din păcate, tare prost, groaznic a fost 2017 și e păcat, pentru că ce n-ai putut să faci în 2017 nu poți să faci în alt an”, a afirmat Victor Ponta.

La rândul său, Daniel Constantin a susținut că obiectivul Pro România este de a promova oameni de calitate în administrația locală și centrală.

„Obiectivul nostru, al Pro România, este de a promova oameni de calitate în administrația locală și centrală. Ați mai văzut, în ultimul timp, oameni, miniștri, secretari de stat care să meargă la Bruxelles? Și dacă merg, se pitesc, nu ies să declare ce au făcut acolo, ce au susținut pentru România. Din păcate, cred că marea problemă a celor care guvernează este legată exact de calitatea resursei umane. (…) Dacă nu vom reuși să promovăm oameni de calitate, și este valabil pentru toată clasa politică, din păcate nu vom avea o viață mai bună. Același lucru se întâmplă și în administrația locală”, a spus Constantin.

Fostul premier Victor Ponta s-a aflat miercuri la Deva, alături de președintele Pro România, deputatul Daniel Constantin, pentru a-l susține pe independentul Marius Blendea în campania electorală la funcția de primar al municipiului Deva.

AGERPRES