Dumitru Iliescu, fost șef SPP, spune că persoane din SRI s-au implicat în ‘construirea’ de dosare

Dumitru Iliescu, fost șef al SPP, a declarat joi după audierea sa la Comisia parlamentară pentru controlul SRI că persoane din Serviciu s-au implicat în ‘construirea’ de dosare penale unor oameni politici.

„Am făcut referire la modul în care s-au întocmit unele dosare penale și aici am abordat dosarul domnului Voicu, domnului Voiculescu, doamnei Olguța Vasilescu, domnului Greblă, dar și dosarul ‘Belina’, având în vedere datele pe care le-am avut înainte de a se face publice elementele din dosarul ‘Belina’ și am adus comisiei și dovezi din care rezultă că asemenea elemente se cunoșteau înainte ca ele să fie publice. Elementul comun al lor este implicarea SRI în construirea acestor dosare”, a spus Iliescu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că reprezentanți ai SRI care s-au implicat în ‘construirea’ de dosare „au vizat persoane care erau incomode și, în general, pentru cele care erau incomode se căutau căi de a fi scoase din zona de decizie politică și din zona de decizie administrativă”.

Dumitru Iliescu a menționat că actuala conducere a SRI nu este implicat în aceste lucruri.

„În ce privește dosarul lui Cătălin Voicu, eu știu că domnul Coldea a mers la domnul Morar și a cerut arestarea lui Voicu. Nu a fost o dată, ci de două ori. Morar a refuzat să se implice înr-o asemenea acțiune și atunci Coldea a mers la doamna Kovesi. Atunci s-a decis modul în care să fie arestat domnul Voicu. Despre dosarul lui Voiculescu am făcut referire la modul în care s-a pregătit faza finală a procesului, cu arestarea domnului Mustață, cu modul în care a fost numită Camelia Bogdan să judece și că în trei zile a văzut un camion de volume care făceau parte din dosarul respectiv și modul în care s-a dat soluția în cazul respectiv”, a arătat Iliescu.

AGERPRES