Orban: Am decis atacarea la CCR a hotărârilor Parlamentului privind constituirea Comisiei pentru legile Justiției

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a decis luni ca formațiunea politică să atace la CCR hotărârile Parlamentului care au dus la constituirea Comisiei speciale pentru legile Justiției.

„Am hotărât atacarea la Curtea Constituțională a hotărârilor Parlamentului care au constituit Comisia specială pentru legile Justiției. De asemenea, am decis să mandatăm Comisia juridică a PNL să pregătească sesizarea Comisiei de la Veneția, urmare a faptului că Birourile permanente reunite, majoritatea din Birourile permanente reunite, au hotărât să respingă solicitarea PNL ca Parlamentul în ansamblul său să sesizeze Comisia de la Veneția privitor la modificările la legile Justiției, o solicitare pe care PNL a făcut-o ținând cont și de poziția exprimată la nivelul Comisiei Europene prezentată în Raportul MCV”, a declarat Ludovic Orban.

Deputatul liberal Gabriel Andronache a precizat, în context, că această comisie a fost „constituită în mod eronat”, cu „încălcarea Regulamentului ședințelor comune”.

„În opinia noastră, Comisia comună specială a fost constituită în mod eronat, cu încălcarea dispozițiilor Regulamentului ședințelor comune. (…) O comisie comună specială nu poate prezenta rapoarte decât plenului comun, ori plenul comun nu poate dezbate și nu poate legifera în acest domeniu, în domeniul Justiției, pentru că nu are competență”, a explicat Andronache.

AGERPRES