PNL o convoacă pe Carmen Dan la Parlament

Biroul Executiv al PNL a luat decizia, luni, de a o convoca la Parlament pe Carmen Dan, ministru de Interne, pe tema intervenției jandarmilor la protestele de duminică din Capitală, a anunțat președintele liberalilor, Ludovic Orban.

„Am luat decizia de a convoca ministrul de Interne ca urmare a gravelor pericole create de Ministerul de Interne față de demonstranți”, a precizat Orban la Parlament.

În opinia liderului PNL, măsura de a folosi jandarmi călare la manifestația de duminică seară este una „excesivă, care a pus în pericol integritatea fizică a cetățenilor români care au manifestat pașnic”.

Prim-vicepreședintele PNL Iulian Dumitrescu, președinte al Comisiei de apărare din Senat, a arătat că o va convoca pe Carmen Dan la comisie marți.

„O convoc mâine la ședință pe doamna ministru de Interne, Carmen Dan, să ne spună și nouă cine a luat decizia stupidă ca la mitingul de aseară să vedem jandarmi călare printre manifestanți femei, copii. Dacă doamna ministru Carmen Dan a luat decizia asta, PNL o să îi ceară de urgență demisia, dacă doamna Carmen Dan nu a știut și șeful Jandarmeriei a luat această decizie, să procedăm în consecință”, a spus senatorul.

AGERPRES