Orban: Cum să compari protestatari care nu au făcut rău nimănui cu minerii? E o inepție fără margini

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că este „o inepție” și o „jignire fără margini” ca protestatarii să fie comparați cu mineri, făcând referire la o declarație a deputatului UDMR Marton Arpad cu privire la protestele de miercuri seară de la Palatul Parlamentului.

„Nu înțeleg. Cum să compari câteva sute de protestatari care nu au făcut rău nimănui — dimpotrivă, am înțeles că doi protestatari au fost accidentați de mașina condusă de un parlamentar, cum să îi compari cu minerii? E o inepție fără margini și o jignire la adresa unor oameni care își susțin punctele de vedere. Mulți dintre ei și le susțin de mult timp, încă de la emiterea Ordonanței 13 și care fac un efort să iasă în frig, să iasă în stradă să își exprime punctul de vedere în cadrul unor manifestări pașnice. Este jignitor și nemeritat că unii parlamentari, deranjați de faptul că există libertatea adunărilor publice, că există dreptul fiecărui cetățean la exprimare publică, este regretabil că există astfel de parlamentari’, a declarat, la Parlament, președintele PNL, întrebat despre afirmația deputatului UDMR Marton Arpad.

Deputatul UDMR Marton Arpad i-a comparat cu minerii pe oamenii care au protestat miercuri seară lângă Parlament.

„Să nu fiți duplicitari. Am ajuns acasă, am pornit televizorul, am văzut imaginea în care vine grupul USR cu telefoane aprinse, apoi intervenția unui lider al acestui grup care a mulțumit protestatarilor. Eu mi-am adus aminte de iunie ’90, când, deși nu i-a chemat, Iliescu le-a mulțumit minerilor că au venit să apere statul de drept”, a declarat Marton Arpad, joi, în timpul dezbaterilor de la Comisia parlamentară specială pentru legile Justiției.

AGERPRES/