Breaking News

Parlamentul Tinerilor: 130 de elevi și studenți au dezbătut 15 legi în comisii parlamentare

Studenții și elevii înscriși în cea de a noua ediție a proiectului Asociației Pro Democrația „Parlamentul Tinerilor” au lucrat, sâmbătă, în patru comisii și au dezbătut 15 legi, într-o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului României.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

„Astăzi au lucrat în comisii și în plen. Avem patru comisii — pentru Cultură, pentru Muncă, Comisia Anticorupție, Abuzuri și Petiții și Comisia pentru Drepturilor Omului. Ultimele două le-am ales pentru că astăzi este Ziua Internațională Anticorupție și mâine este Ziua Internațională a Drepturilor Omului”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul de programe al APD, Iuliana Iliescu. Potrivit acesteia, în cursul zilei de vineri, tinerii au lucrat în grupuri parlamentare, iar în prima parte a zilei de sâmbătă au lucrat în comisii și au dezbătut proiecte de legi propuse de ei.

„Azi, după prânz, am început cu alegeri pentru președintele Camerei Deputaților, vicepreședinții, secretarii și au început să dezbată ordinea de zi așa cum sunt înscrise legile în cele patru comisii. Mâine (duminică — n.r.) la fel, vor dezbate în plen. Au fost dezbătute 15 legi în cele patru comisii”, a mai spus Iuliana Iliescu.

Tinerii care participă la acest proiect au între 18 și 27 de ani, dar sunt și liceeni. Cei mai mulți sunt studenți la Științe Politice, Relații Internaționale, Administrație Publică, Drept, dar și la Medicină Veterinară, Politehnică sau Teologie.

Din cei 130 de tineri, 52 sunt din afara Bucureștiului.

„Suntem la cea de a noua ediție, noi am fost de la început cu ideea. Tinerii se obișnuiesc să vorbească în plen, în fața unui public mare și avem și rezultate — ne-am dori și mai multe — în care tinerii, după mai multe exerciții de acest gen, sunt angajați aici, la Parlament, consilieri, avem în administrația publică centrală, avem în ministere, și în Guvern, unii au fost la două — trei ediții și apoi au ajuns să lucreze”, a precizat Iuliana Iliescu.

AGERPRES