CA al Aeroportului: Vom întreprinde toate demersurile pentru continuarea colaborării cu companiile aeriene

Referitor la comunicatul de presă emis de către deputatul Marius Bodea, Consiliul de Administrație al Aeroportului Iași face următoarele precizări:

  1. Referitor la modul în care companiile aeriene își realizează planul de bussines, vă asigurăm că Aeroportul Iași va întreprinde toate demersurile pentru ca, în viitor, colaborarea cu acestea să fie foarte bună. Este adevărat că Alexandru Anghel, director în anul 2017, nu a realizat programul de comunicare cu companiile, dar Consiliul de Administrație va avea grijă ca lucrurile să intre pe făgașul normal.

Mai mult, dl. Balazs Zsida, Senior Airport Development ManagerWizz Air a apreciat numirea doamnei Monica Nichituș în funcția de Director General Provizoriu și dat asigurari că lucrurile vor continua în spiritul unui parteneriat durabil.

  1. Referitor la afirmațiile făcute de Marius Bodea:blocarea tuturor planurilor de continuare a investiţiilor pe care le-am lăsat în momentul în care am încheiat mandatul de manager (realizarea unui nou terminal, extinderea parcării pentru aeronave, realizarea unui terminal cargo, o nouă cale de rulare şamd.), vă precizam că singurul obiectiv de investiții transmis de R.A. Aeroportul în perioada 2016 – 2017 către Consiliul Județean Iași pentru Comisia Tehnico Economică a fost extinderea unui garaj. Restul proiectelor, pe care Marius Bodea le-a lăsat, au rămas la loc sigur, în același sertar a cărui cheie este bine păzită de Alexandru Anghel.

Documentația tehnico-economică Studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții”Garaj echipamente deszăpezire–RA Aeroportul Iași”a fost supusă aprobarii Consiliului Județean și a fost avizată  cu mențiunea revizuirii cotei  de proiectare aferente proiectului tehnic și detaliilor de execuție de către beneficiar, respectiv R.A. Aeroportul Iași dar din verificarile efectuate am constatat ca nu a mai fost prezentatădocumentația refăcută

 

Consiliul de Administrație dorește realizarea unor programe de dezvoltare și va urgenta demersurile pentru avizarea proiectelor. Situația este într-adevar rămasă în urmă,  pentru realizarea terminalului cargo, directorul aeroportului, Alexandru Anghel,nu a realizat, în anul 2017,  nici măcar expertiza tehnică a clădirii.

  1. Aeroportul Iași nu poate primi bani pentru investiții de la Consiliul Județean din cauza renunțării la Serviciul de Interes Economic General care dădea posibilitatea finanțării.
  2. Referitor la afirmațiile privind procesele cu Direcția Finanțelor Publice, apreciem că Marius Bodea nu a stat cu ”mâinile în sân” și sperăm să obținem verdicte favorabile, dar, pentru moment, considerăm că domnia sa, din postura de deputat, se antepronunță deoarece, soluțiile în aceste dosare nu sunt definitive și executorii, Direcția Generală Regională de Finanțe uzând de dreptul de a face apel.
  3. Informăm publicul că situația de provizorat de la conducerea Aeroportului nu este o dorință a d-lui Președinte al CJ Maricel Popa, ci decurge din aplicarea OUG 109/2011 și HG 722/2016, iar prelungirea nejustificată a procesului de selectie a directorilor este, în principal, orchestrată chiar de dl Anghel. În plus, O.U.G. 109/2011 precizează că autoritatea publică tutelară și Ministerul Finantelor Publice nu pot interveni în activitatea de administrare și conducere a întreprinderii publice.

Asigurăm întreaga comunitate ieșeană de preocuparea Consiliului de Administrație pentru a dezvolta Aeroportul Iași atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al companiilor care operează la Iași.

 

 

Purtător de cuvânt al Consiliului de Administrație

Cătălin BULGARIU