In a picture taken on Wednesday, April 8, 2015 Laura Codruta Kovesi the chief prosecutor of Romania's anti-corruption authority, the DNA, speaks during an interview with the Associated Press in Bucharest, Romania. Under communism, the justice system was a man’s domain; in the 1990s, with the advent of democracy and capitalism in Romania, men left poorly paying state prosecutor and magistrate jobs and the result is that 60 percent of Romania’s prosecutors and judges today are women.(AP Photo/Vadim Ghirda)

Kovesi solicita aviz pentru revocarea lui Eugen Stoina din funcţia de procuror DNA,

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a transmis joi seară Secţiei pentru procurori a CSM solicitarea de aviz pentru revocarea lui Eugen Stoina din funcţia de procuror DNA, acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi a produs un accident rutier.

Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul instituţiei, accidentul s-a produs joi în Bucureşti, în jurul orei 15,00, iar în urma impactului nu au rezultat victime care să fie spitalizate.

„În conformitate cu notificarea făcută de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ora 19,30, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect un accident rutier în care a fost implicat un autoturism care aparţine şi care era condus de procurorul Stoina Eugen. (…) Din datele care ne-au fost comunicate, a rezultat faptul că cel care a produs accidentul de circulaţie, prin aceea că nu a păstrat distanţa regulamentară între vehicule, este procurorul Stoina Eugen şi că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice”, se menţionează în comunicat.

DNA precizează că în ziua producerii accidentului, Stoina se afla în concediul legal de odihnă, pentru 11 şi 12 ianuarie, aprobat de şeful de secţie.

„Având în vedere aceste împrejurări, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis în această seară către Secţia pentru Procurori a CSM solicitarea de aviz în vederea revocării domnului Stoina Eugen din funcţia de procuror DNA, în conformitate cu dispoziţiile art. 87 alin. 8 rap. la art. 87 alin. 2 din Legea 304/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, arată sursa citată.

 

AGERPRES