Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer

Un studiu efectuat recent arată că persoanele de vârsta a treiacare au simptome agravante de anxietate ar putea fi mai predispuși dezvoltării bolii Alzheimer. Cercetarea a fost publicată în revista de specialitate The American Journal of Psychiatry.
Oamenii de știință americani au descoperit o legătură între creșterea simptomelor de anxietate și existența în organism a unor nivele ridicate de beta-amiloid, o proteină asociată cu boala Alzheimer.
La realizarea studiului au participat 270 de adulți, cu vârste cuprinse între 62 și 90 de ani, cu funcționare cognitivă normală. Ei au fost monitorizați timp de 5 ani, perioadă în care au fost suspuși anual, unor investigații pentru determinarea nivelului de beta-amiloid din creier, dar și pentru identificarea simptomelor depresiei și anxietății.

În urma cercetării, specialiștii au descoperit că adulții care prezentau o creștere a simptomelor de anxietate, în cei 5 ani de monitorizare, aveau și un nivel ridicat de beta-amiloid în creier. Potrivit coordonatorului studiului, dr. Nancy Donovan, rezultatul arată că intensificarea anxietății la persoanele în vârstă poate reprezenta un simptom precoce al prezenței bolii Alzheimer.

Sursa: SanatateaTV