Peste 3500 de polițiști vor asigura ordinea publică de Ziua Victoriei și Ziua Europei

Peste 3500 de polițiști, carabinieri și agenți particulari de pază vor asigura ordinea publică în timpul manifestațiilor dedicate Zilei Victoriei și Zilei Europei, marcate la 9 mai. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției Generale Securitate Publică a Inspectoratului General de Poliție, Marin Maxian, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în această perioadă, va fi dublat numărul polițiștilor care vor patrula zonele de odihnă și agrement.

„În zilele de 8 și 9 mai, în țară vor fi organizate peste 270 de evenimente publice. În acest sens, recomandăm cetățenilor să fie responsabili și să minimalizeze riscurile. Îi îndemnăm să aibă grijă de bunurile personale pentru a preveni furturile în locurile publice, să evite zonele întunecoase, să nu lase mașinile în locuri întunecoase, să pornească alarma și să nu păstreze în acestea bunuri de preț. Părinții sunt rugați să aibă grijă de copii și să nu îi lase fără supraveghere. La plecarea de acasă, proprietarii sunt îndemnați să nu uite să încuie lacătele și să activeze sistemul de pază. În cadrul manifestațiilor, recomandăm cetățenilor să nu facă abuz de alcool și să nu provoace conflicte, iar posesorii de arme să le lase acasă în locuri sigure”, a spus Maxian.

La rândul său, șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Liviu Baziuc, a remarcat că, astăzi și mâine va fi suplinit numărul echipajelor de patrulare. „Azi, începând cu ora 13:00 vor avea loc repetiţii pentru concertul ce se va desfășura deseară în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), respectiv, circulaţia rutieră va fi sistată în perimetrul străzilor A. Puşkin şi G. Bănulescu-Bodoni. Mâine, începând cu ora 9:00, sunt planificate mai multe evenimente care vor avea loc în PMAN şi la Complexul Memorial Eternitate. La fel, se vor desfășura mai multe marşuri pe străzile capitalei. Şoferii sunt îndemnaţi să fie mai receptivi şi să se conformeze cerinţelor agenţilor de patrulare. Totodată, persoanele sunt îndemnate să se deplaseze la evenimente cu transportul public”, a afirmat Baziuc.

De asemenea, reprezentanții poliției au precizat că, în timpul manifestațiilor, în Piața Marii Adunări Naționale va fi interzis consumul de alcool sau deținerea unor obiecte periculoase.

La 9 mai este marcată Ziua Victoriei și Ziua Europei. Cu acest prilej, în întreaga țară vor fi organizate mai multe evenimente tematice. Totodată, ziua este declarată liberă pentru bugetari.