Adenomul de prostată, boala bătrâneţii

Adenomul de prostată este una din cele mai frecvente afecțiuni întâlnite la bărbații de peste 60 de ani, atrag atenţia specialiştii, iar primul simptom care ar trebui să ridice un semn de întrebare şi să trimită pacientul la medic esteurinarea frecventă.

 

Metodele de tratament modern, însă, îi ajută pe pacienți să treacă fără probleme peste această afecțiune și să ducă o viață normală. Una dintre metodele moderne prin care pacientul cu adenom de prostată beneficiază de o vindecare într-un timp scurt este vaporizarea laser.
„Există mai multe metode de tratament. Evident că, pentru început, putem apela la medicamente, putem folosi tratamentul medicamentos care este un tratament util pentru o categorie de pacienți. Pentru marea majoritate în schimb, tratamentul chirurgical rămâne soluția. Din feririce, s-au îmbunătățit mult metodele de tratament și putem să facem acest tratament fără să recurgem la o incizie, așa cum era odată, ci putem face un tratament endoscopic și putem distruge acest adenom de prostrată folosind diverse tipuri de energii. Cea mai modernă este energia laser. Putem folosi vaporizarea laser pentru tratamentul adenomului de prostată. Iar această formă de tratament are extrem de multe avantaje. Să nu uităm că vorbim despre o patologie adresată pacienților peste 60-70 de ani, pacienți care cu siguranță au și alte comorbidități, în special probleme cu inima, diabet. Și atunci această metodă este o metodă care reușește să nu interfereze cu această patologie. Este o metodă sigură, este o metodă în special adresată acestor tipuri de pacienți. Ne folosim de un laser de tip diodă, este un laser extrem de bun pentru că și coagulează și vaporizează în același timp și în felul ăsta nu avem sângerare intraoperatorie. Putem să vaporizăm cantități mari de țesut fără să avem sângerare și acest fapt este un lucru extrem, extrem de important pentru siguranța pacientului. (…) După operație vindecarea folosind acest tip de energie este mult mai rapidă, pacienții au o spitalizare redusă față de oricare metodă de tratament chirurgical, față de chirurgia deschisă sau față de rezenția clasică, undeva la 3-4 zile de spitalizare în medie.”, a declarat într-un interviu acordat pentru www.sanatateatv.ro dr. Bogdan Hăineală, medic primar urolog în cadrul Institutului Clinic Fundeni.
Specialistul îi sfătuieşte pe pacienţi să aibă încredere în tratamentele moderne şi în echipele medicale şi îndeamnă potenţialii pacienţi la prevenţie.