Atac împotriva unei clădiri a Departamentului pentru educaţie în estul Afganistanului

Un atac era în curs miercuri dimineaţa împotriva unei clădiri a Departamentului pentru educaţie din oraşul Jalalabad, în estul Afganistanului, a anunţat un responsabil din provincie, care a făcut referire la „două explozii”, informează AFP.

„Există informaţii cu privire la două explozii puternice la faţa locului”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului, Attaullah Khogyani.

Acest atac, a cărui amploare este încă necunoscută, a intervenit chiar în ziua în care cei circa 16.000 de studenţi ai Universităţii din Jalalabad susţin, de dimineaţă, examene, potrivit unui comunicat al guvernatorului.

Jalalabad, vizat frecvent de atentate, a fost marţi scena unui atac sinucigaş revendicat de gruparea Stat Islamic (SI) şi care s-a soldat cu 12 morţi. Atentatul a vizat serviciile de informaţii afgane, însă majoritatea victimelor s-au înregistrat printre civili.

Departamentul pentru educaţie din Jalalabad a fost cu precădere vizat în trecut, ultima dată în urmă cu exact o lună, la 11 iunie, când un kamikaze şi-a declanşat încărcătura explozibilă la intrarea în clădirea principală, în timp ce alţi patru atacatori s-au angajat într-un schimb de focuri cu forţele de securitate. Cel puţin zece persoane au fost rănite. AGERPRE