Codul de procedură civilă al Republicii Moldova a fost publicat în Monitorul Oficial

Codul de procedură civilă al Republicii Moldova, cu toate modificările și completările efectuate până în prezent, a fost publicat în ediția de astăzi a Monitorului Oficial, informează MOLDPRES.

Legislaţia procedurală civilă stabileşte modalitatea de judecare a cauzelor în acţiuni civile ce rezultă din raporturi juridice civile, familiale, de muncă, locative, funciare, ecologice şi din alte raporturi juridice, a cauzelor cu procedură specială şi cu procedură în ordonanţă, precum şi a celor care apar în legătură cu executarea actelor instanţei judecătoreşti şi actelor altor autorităţi.

Tot astăzi, în Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea privind aprobarea unor înlesniri sociale suplimentare victimelor represiunilor politice. Potrivit acesteia, victimele represiunilor politice vor fi asigurate cu un pachet de servicii medicale prioritare în baza Programului unic al asigurării obligatorii de asistență medicală. Acesta include efectuarea examenului medical profilactic anual la medicul de familie, precum și efectuarea tratamentului de reabilitare anual în Spitalul Asociației Curativ Sanatoriale și de Recuperare a Cancelariei de Stat.