Pacienții cu alunițe nu ar trebui să se expună la soare din cauza riscului de a dezvolta melanom

Zilele de vară sunt un bun prilej de a sta la soare și de a ne bronza. Însă, acum apare pericolul apariției melanomului mai ales dacă expunerea la soare se face inclusiv în perioada prânzului. Medicii dermatologi spun că orice înroșire nefirească a pielii ar trebui să ne ducă la un control. De asemenea, trebuie acordată o atenţie sporită fiecărui tip de piele, iar produsele cu factori de protecţie ridicat nu trebuie să lipsească din geanta pentru plajă.

 

Pacienții cu alunițe nu ar trebui să se expună la soare din cauza riscului de a dezvolta melanom. Alunițele pot fi monitorizate și prin aplicațiile dezvoltate pentru telefon, dar acestea nu înlocuiesc diagnosticul medicului. Medicii avertizează că descendenții pacienților cu melanom au risc mult mai mare de a dezvolta un cancer cutanat.
România nu are un Registru Naţional de Melanom. Din această cauză nu se cunoaște numărul exact al persoanele care au suferit de cancer de piele. Însă, medicii spun că, în comparație cu ceea ce se întâmpla în urmă cu 10 ani, pacienții se prezintă la medic ceva mai repede.