Breaking News

Epidemia de Ebola din Congo este tinuta sub control

            Epidemia de febră hemoragică provocată de infecția cu virusul Ebola în Republica Democrată Congo este sub control și pare să se apropie de punctul în care să fie încheiată (vezi foto), deși riscul de răspândire a bolii încă există. Până la 29 august, conform datelor publicate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), se înregistraseră 116 cazuri de îmbolnăvire cauzată de virusul Ebola (86 confirmate și 30 probabile), din care 77 de decese (47 confirmate și 30 probabile), în două provincii din R. D. Congo. Vârsta medie a persoanelor diagnosticate cu febră hemoragică a fost de 35 de ani.
            Nici personalul medical implicat în îngrijirea persoanelor bolnave nu a fost în afara riscului, nu mai puțin de 15 îmbolnăviri fiind raportate la personalul de îngrijire, iar o persoană a decedat.
            Răspunsul de până acum al autorităților pare optim, cei mai mulți pacienți primind tratament suportiv în doar câteva ore de la internarea în centrele de tratament speciale pentru infecția cu virusul Ebola. De asemenea, vaccinarea contacților persoanelor infectate și a persoanelor cu care acestea au intrat în contact a crescut în ultimele săptămâni, conform datelor OMS.