PÎCCJ: Andrei Pleşu – conferinţă pe tema evoluţiei legilor şi ordinii de drept din antichitate şi până în prezent

Filosoful, scriitorul şi criticul de artă Andrei Pleşu a susţinut miercuri, la Parchetul General, o conferinţă pe tema importanţei şi evoluţiei legilor şi a ordinii de drept din antichitate şi până în prezent.

„Abordarea istorică şi filosofică a subiectului a prezentat interes pentru participanţi, având în vedere rolul constituţional al Ministerului Public de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, se precizează într-un comunicat al PÎCCJ transmis AGERPRES.

Această conferinţă se înscrie în cadrul unui program de activităţi culturale iniţiate de Ministerul Public, destinate a omagia Centenarul Marii Uniri şi Anul european al patrimoniului cultural şi care, în egală măsură, au ca scop consolidarea culturii instituţionale, invitaţia fiindu-i adresată lui Andrei Pleşu la începutul acestui an, în contextul unui ciclu de conferinţe, în care s-a încadrat şi cea susţinută de profesorul universitar doctor Nicolae Volonciu, profesor emerit al Universităţii din Bucureşti.

PÎCCJ informează că la eveniment au participat procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, precum şi procurori din Republica Moldova. AGERPRES