Aparate ortodontice gratuite pentru copiii din București

            Elevii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani vor putea beneficia de aparate ortodontice gratuite. Proiectul „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București” debutează la 17 septembrie cu începerea înscrierilor, anunță Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Programul aparține ASSMB și este realizat în colaborare cu Primăria Capitalei. Proiectul va fi derulat în București prin Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. dr. Dan Theodorescu”. Potrivit unei hotărâri adoptate în vară de Consiliul General, fiecare elev din București cu vârsta între 7 și 16 ani care are nevoie de aparat ortodontic va beneficia de o decontare de 750 de lei. Suma poate ajunge la 1.500 de lei dacă copilul are nevoie de aparat la ambele arcade. Cei interesați pot trimite din 17 septembrie actele solicitate pe adresa de e-mail: aparateortodontice@assmb.ro.
         „Sprijinul financiar acordat prin proiect este de 750 de lei pentru aplicarea unui aparat ortodontic (arcada superioară) și/sau unui aparat ortodontic (arcada inferioară) per beneficiar. În situația în care un beneficiar are indicație pentru ambele arcade (superioară și inferioară), acestuia i se vor deconta ambele proceduri. Aplicarea aparatelor ortodontice se poate efectua într-o singura etapă sau succesiv, la recomandarea medicului specialist/primar în specializarea Ortodonție și ortopedie dento-facială”, se arată în regulamentul de implementare a proiectului.
          Elevii care vor să aplice la acest proiect trebuie să aibă domiciliul stabil în București și recomandarea medicală pentru aparatul ortodontic, eliberată la ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. dr. Dan Theodorescu”. După efectuarea procedurii de aplicare a aparatului ortodontic, în baza contractului de prestări servicii încheiat în cadrul proiectului cu ASSMB, Spitalul „Prof. dr. Dan Theodorescu” va elibera factura pentru fiecare pacient în parte, în vederea decontării. Ulterior, ASSMB va face plata în termen de 30 de zile. Obiectivul proiectului îl reprezintă prevenirea afecțiunilor dentare pentru menținerea unui organism sănătos printr-o soluție de tratament minim invazivă. Aceasta corectează problemele dentare deseori ireversibile dar care pot fi tratate ortodontic cu rezultate spectaculoase. Bugetul pentru acest proiect se ridică la aproape 200.000 de euro. Programul se va derula în perioada 17 septembrie 2018 – 17 septembrie 2019, în cabinetele stomatologice școlare de pe raza municipiului București.
Ștefania Doroftei
www.sanatateatv.ro