Numărul cititorilor chinezi de literatură online a ajuns la 400 de milioane

Numărul cititorilor de literatură online a ajuns în China la 400 de milioane în acest an şi reprezintă aproape jumătate din numărul total de utilizatori de internet din această ţară, a anunţat luni cotidianul Beijing Daily, citat de Xinhua.

Până la sfârşitul anului 2017, în China au fost publicate 16,4 milioane de opere literare online, din care segmentul de literatură non-ficţiune reprezintă 52,5%, potrivit unui raport prezentat de China Audio-Video and Digital Publishing Association la cea de-a doua ediţie a evenimentului „China Online Literature + Conference”, organizat la Beijing în perioada 14 – 16 septembrie.

Aproximativ 14 milioane de persoane au devenit scriitori înregistraţi pe site-uri de literatură şi pe aplicaţii mobile chineze în 2017, iar 51,2% dintre ele obţin din această activitate venituri lunare de 5.000 de yuani (728 de dolari americani), precizează acelaşi raport.

Industria literaturii online reprezintă un sector de activitate în plină efervescenţă în China şi a atras inclusiv scriitori străini.

Yang Chen, manager general pentru divizia de conţinuturi din cadrul China Literature Ltd, principala platformă de lectură online din această ţară, spune că peste 2.000 de scriitori străini au publicat circa 4.000 de opere literare online pe site-ul şi aplicaţiile mobile ale acestei platforme. Operele sunt diversificate din punctul de vedere al conţinuturilor, incluzând genuri literare precum fantasy şi romance şi fiind scrise în engleză şi în alte limbi străine.

Aceeaşi companie a publicat, de asemenea, peste 200 de traduceri în engleză ale unor opere literare începând din mai 2017, iar aceste cărţi au atras 13 milioane de cititori online. AGERPRES