Papa Francisc a ajuns în Estonia, ultima etapă a vizitei sale apostolice în Ţările Baltice

Papa Francisc a ajuns marţi în Estonia, în ultima dintre cele patru zile ale vizitei sale apostolice în Ţările Baltice, şi unde este aşteptat să-şi exprime apropierea faţă de minoritatea catolică din această ţară, care reprezintă aproximativ 5.000 de persoane, relatează EFE.

Avionul companiei ArBaltica a aterizat la 08:38 ora locală pe aeroportul din Tallin.

Papa Francisc a fost primit de preşedinta Estoniei, Kersti Kaljulaid, şi după o scurtă ceremonie de bun venit la aeroport a plecat spre sediul preşedinţiei, la Palatul Kadriorg, fostă reşedinţă a lui Petru cel Mare.

După o reuniune în privat cu preşedinta Kaljulaid, în aşa numita Grădina Trandafirilor, papa va adresa un discurs autorităţilor aceste ţări unde catolicii reprezintă 0,5 % din populaţie şi unde un procent covârşitor de 75 % declară că nu aparţin niciunei religii.

Suveranul pontif se va deplasa apoi la Biserica luterană Kaarli pentru o întâlnire ecumenică, la care vor fi prezenţi tineri ai multor biserici creştine din această ţară, unde 18 % se declară ortodocşi şi 10 % luterani.

După ce va lua prânzul la Mânăstirea Sfânta Brigita (Pirita Convent), papa se va întâlniri cu preoţi şi măicuţe care se ocupă cu opere de binefacere, la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Tallin.

Sfântul părinte va încheia voiajul său în Ţările Baltice cu o slujbă în Piaţa Libertăţii din Tallin, unde se aşteaptă participarea a peste 10.000 persoane, care ar putea veni şi din ţările învecinate. AGERPRES