Premierul israelian Netanyahu îi mulţumeşte lui Nikki Haley pentru că a luptat împotriva „ipocriziei” ONU

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a mulţumit lui Nikki Haley, ambasadoarea SUA la ONU care tocmai şi-a dat demisia, pentru sprijinul său pentru Israel şi pentru faptul că a luptat împotriva „ipocriziei” în cadrul organizaţii, relatează marţi Reuters.

„Aş vrea să-i mulţumesc ambasadoarei Nikki Haley, care a condus lupta lipsită de compromisuri împotriva ipocriziei la ONU, şi în numele adevărului şi dreptăţii ţării noastre”, a postat Netanyahu pe Twitter.

Nikki Haley, considerată de mulţi femeia cea mai vizibilă din administraţia lui Donald Trump, a anunţat marţi că demisionează, spre surprinderea generală, dând asigurări că nu doreşte să candideze împotriva lui Trump la viitoarele alegeri prezidenţiale, transmite AFP.

„Ea mi-a spus în urmă cu circa şase luni că vrea să ia o pauză”, a spus miliardarul republican, elogiind „munca fantastică” a „prietenei” sale, care s-a prezentat marţi în Biroul oval.

Donald Trump a precizat că demisia îşi va face efectul „la sfârşitul anului” şi că va dezvălui numele succesorului ei „în două sau trei săptămâni”. AGERPRES