Circulația și parcarea autovehiculelor va fi interzisă pe mai multe străzi ale capitalei în timpul vizitei preşedintelui Turciei

Circulația și parcarea mijloacelor de transport va fi interzisă pe mai multe străzi ale capitalei în timpul deplasării coloanei oficiale a Preşedintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Liviu Baziuc, în cadrul unei conferințe de presă, relatează MOLDPRES.

Potrivit conducerii INP, pe durata celor două zile, circulația rutieră va fi sistată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul str. Serghei Lazo – str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, iar transportul public va circula pe strada București.

„Măsurile au fost luate pentru prevenirea unor încălcări ale ordinii publice. În timpul deplasării coloanei oficiale, circulația transportului va fi sistată pe următoarele străzi: bd. Dacia, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Al. Puşkin și altele. Totodată, în timpul deplasării delegației oficiale, va fi sistată activitatea stațiilor PECO aflate în preajmă. În timpul restricțiilor de circulație, polițiștii se vor implica activ în fluidizarea traficului rutier, iar șoferilor le solicităm să se conformeze indicatoarelor temporare”, a spus Baziuc.

La rândul său, șeful Direcției Generale Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliție, Marin Maxian, a subliniat că aceste măsuri ar fi obligatorii, întrucât Republica Moldova asigură protecția persoanelor oficiale în conformitate cu tratatele internaționale.

„Îndemnăm cetățenii, ce trec prin preajma zonelor unde sunt aplicate măsuri de securitate, să coopereze cu poliția. Persoanele care muncesc sau locuiesc în zonele restricționate vor trebui să prezinte actele corespunzătoare sau legitimațiile de serviciu pentru a avea acces în aceste locuri. La fel, cetățenii aflați în stare de ebrietate sau care prezintă pericol vor fi înlăturați din locurile menționate. Totodată, va fi restricționat accesul persoanelor cu arme și muniții. De asemenea, recomandăm cetățenilor să se abțină de la ieșirile la balcoane sau pe acoperișuri. Persoanele care nu se vor conforma riscă să răspundă pentru acțiunile lor”, a afirmat Marin Maxian.

Sursa citată a precizat că în zonele restricționate vor fi interzise și evenimentele publice.

Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, efectuează astăzi și mâine o vizită în Republica Moldova. La Chișinău, oficialul va avea întrevederi cu șeful statului Igor Dodon și cu premierul Pavel Filip. Președintele Turciei va merge și în UTA Găgăuzia, unde va inaugura mai multe obiective sociale.

În timpul vizitei lui Recep Tayyip Erdoğan va fi inaugurată clădirea Președinției Republicii Moldova, reparația căreia a fost finanțată integral de Turcia.