Serviciul Fiscal de Stat a desemnat 30 cei mai onești contribuabili

Un număr de 30 de agenți economici de pe întreg teritoriul țării au primit certificate din partea Serviciului Fiscal de Stat (SFS) prin care li s-a atribuit titlul de „contribuabili cu grad înalt de credibilitate”. Aceștia au fost remarcați pentru aportul lor în promovarea civismului fiscal și conformare la onorarea obligațiilor fiscale pentru anul 2018, transmite MOLDPRES.

Potrivit SFS, deținătorii de certificate vor fi scutiți în următorii doi ani de controale prin metoda verificării totale și tematice inițiate de autoritatea fiscală, dacă agentul economic nu își va schimba comportamentul fiscal.

Cei mai onești contribuabili au fost selectați în baza mai multor criterii, printre care: lipsa încălcărilor pe parcursul ultimului an, lipsa restanțelor la bugetul public național, prezentarea în termen a dărilor de seamă și mărimea salariului mediu al angajaților, care trebuie să depășească salariul mediu lunar pe economie.

În acest an, numărul agenților economici cărora li s-a atribuit titlul de „contribuabili cu grad înalt de credibilitate” a crescut. În anul 2017 au fost înmânate doar 25 de certificate în acest sens.