Preşedintele Camerei Deputaţilor: Legea offshore a fost promulgată

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni că legea offshore a fost promulgată, iar solicitarea opoziţiei de îndreptare a erorii marteriale privind o virgulă din proiect nu poate fi acceptată. El precizează că legea poate fi modificată doar printr-un nou proiect legislativ.

”Adevărul că noi în fiecare zi facem istorie aici, în Parlament. Astăzi (luni – n.r.) s-a discutat o jumătate de oră despre teoria virgulei. da ă cineva doreşte să modifice o lege deja promulgată exisă calea iniţiativei parlamentare, singura cale regulamentară legală sau constituţională. Biroul Permanent al Camerei (Deputaţilor – n.r.) nu poate să modifice în şedinţa de Birou Permanent o lege deja promulgată. Noi avem decretul de promulgare pe masă, în Biroul Permanent”, a declarat Liviu Dragnea.
 El a ţinut să precizeze că a arătat decretul decretul de promulgare a legii offshore tuturor colegilor din Biroul Permanent.

”Cine vrea să modifice legea poate să facă un proiect doar cu o virgulă, trece prin procedurile parlamentare şi se aprobă sau nu”, a adăugat Dragnea.

Camerei Deputaţilor a votat în calitate de for decizional, legea offshore privind condiţiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră. Investitorii sunt obligaţi să tranzacţioneze 50% din gaze pe bursa din România, iar 25% din angajaţi trebuie să fie români.