Constantin: Pentru data de 7 decembrie, în mod oficial, nu am primit nicio citaţie; o să mă prezint la audieri

Fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin a declarat că nu a primit în mod oficial nicio citaţie pentru ziua de 7 decembrie pentru a se prezenta la audieri în calitate de martor.

„Îmi pare rău că sunt mulţi jurnalişti care au preluat informaţii eronate vizavi de ce s-a întâmplat astăzi (vineri). Vreau să fac câteva precizări. În primul rând, în cauza aceasta am fost citat o singură dată, pe 14 noiembrie. O singură dată citaţia a ajuns la mine. Înţeleg că au fost mai multe citaţii, dar care nu mi-au parvenit. În al doilea rând, pe 14 noiembrie m-am prezentat, am stat mai bine de trei ore acolo, au fost foarte multe cauze şi nu s-a ajuns la cauza respectivă şi nu am fost audiat atunci. Pentru data de astăzi am o deplasare externă, o să o prezint pe 23 ianuarie judecătorului şi atunci înţeleg că nu există o amendă, amenda se aplică, din câte am citit, doar dacă nu prezint dovada că am fost plecat din ţară. Pentru data de 7 decembrie, în mod oficial, nu am primit nicio citaţie, am văzut doar în presă că o să fie, oricum nu puteam să mă prezint. O să mă prezint pe 23 ianuarie fără niciun fel de problemă, nu am niciun motiv să nu mă prezint”, a spus Constantin pentru AGERPRES.

Întrebat dacă nu ar fi trebuit să anunţe dinainte că este plecat din ţară, Constantin a menţionat că nu ştie care sunt procedurile.

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri ca fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin să fie adus cu mandat cu însoţitor pe 23 ianuarie, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Daniel Constantin a fost chemat vineri în instanţă pentru a fi audiat ca martor, însă nu s-a prezentat.

Magistraţii au decis ca fostul ministru să fie adus cu mandat la termenul următor al procesului, 23 ianuarie. De asemenea, judecătorii au decis ca el să aducă dovezi privind imposibilitatea prezentării la termenul de vineri, în caz contrar va fi amendat cu 5.000 de lei. AGERPRES