Botoșani: LIVIU IOAN STOICIU, laureatul Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu”, OPERA OMNIA 

Poetul Liviu Ioan Stoiciu a fost desemnat de juriul național drept câștigător al Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu”, OPERA OMNIA pentru anul 2018, în cadrul unei festivități organizate la Botoșani, pe scena Teatrului Mihai Eminescu.

Anunțul laureatului din acest an a fost precedat de discursul criticului Ioan Holban. Acesta a invitat pe scenă o parte dintre scriitorii care s-au aflat în atenția juriului pentru nominalizările la Premiul Eminescu, publicul având parte de un recital poetic de excepție, dar și de replici savuroase ale invitaților.

Premiul – cu o valoare netă de 35.000 de lei – este acordat de Primăria Municipiului Botoșani, însemnele fiind înmânate laureatului din acest an de către viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu.

Liviu Ioan Stoiciu a ținut un discurs în stilul atât de caracteristic, publicul aplaudând de mai multe ori umorul poetului. „Mi-am imaginat că poate dă Dumnezeu să câștig acest premiu și nu mă vedeam altfel decât în costum. Sunt și foarte reactiv în mine, îmi fac rău singur. Nu am prea vrut să vin aici ieri. Și culmea, la ora 4 dimineața, ieri, am făcut o criză de bilă de credeam că mor. O fi fost acesta semnul că s-a schimbat ceva aici, la Botoșani. Am primti telefon dimineață de la Botoșani că sunt premiat. Am întrebat dacă e o glumă. Toti cei 25 de poeți din lista citită aici trebuie să ia premiu, dar mai sunt și alți poeți extraordinari. Eram în pat, la ora 8.30, dimineață, când a sunat telefonul, am răspuns, era Gellu Dorian: Urcă în mașină! Nu am găsit costumul despre care vă vorbeam. Aveam costumul la București, eu eram la Brașov. Nu voi mai avea ocazia să îmbrac acest costum, asta e! Am ratat și voiam să îmi cer scuze. Aveam costum, pantofi noi, nu a fost să fie. Despre acest premiu, da, nu merit, dar mă bucur”, a spus Liviu Ioan Stoiciu.

Sursa:http://stiri.botosani.ro

One comment

  1. „…Despre acest premiu, da, nu merit, dar mă bucur”, a spus Liviu Ioan Stoiciu. De ce l-ai luat, daca nu-l meriţi, după cum singur declari??