Toate traseele din R. Moldova sunt practicabile, iar pe unele porțiuni s-au format troiene

Toate traseele naționale sunt practicabile, iar unele porțiuni de drum sunt înzăpezite, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, este vorba de segmentele: Chişinău-Orhei-Soroca-Otaci, Chişinău-Odesa, Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Leuşeni, Chişinău-Dubăsari, Chişinău-Bender, Anenii Noi-Căuşeni, Rezina-Orhei, Otaci-Edineţ, Bălţi-Făleşti-Sculeni și Bălţi-Sărăteni.

Șeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, a specificat pentru agenție că, pe parcursul nopții, în nordul, centrul și sudul țării a nins, iar pe alocuri se menține ghețuș.

„În această perioadă, pe drumuri s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire şi combatere a lunecușului. Pe drumuri au intervenit 212 autospeciale și 249 de muncitori. Drumarii au utilizat peste 1760 de tone de material antiderapant. Toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii drumurilor și după necesitate se intervine”, a spus Sergiu Căpăţină.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Natalia Golovco, a afirmat că, pe timp de ninsoare și ghețuș, șoferii sunt îndemnați să mărească distanţa dintre mașini. „Inspectorii de patrulare recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea manevrelor periculoase, să verifice starea frânelor, să doteze autovehiculul cu pneuri de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip. La fel, pietonii sunt avertizați să traverseze numai pe la trecerile semnalizate după o asigurare temeinică”, a menționat Golovco.

În următoarele zile, vremea se răcește ușor. Pe timp de noapte, termometrele vor indica până la -14 grade Celsius, în nordul țării, iar ziua se vor înregistra până la +5 grade Celsius, în sud. Izolat, va ninge pe întreg teritoriul țării.