Alegătorii pot solicita certificate pentru drept de vot până la 23 februarie

Alegătorii care în ziua alegerilor parlamentare nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reședință valabilă pot solicita până la 23 februarie curent un certificat pentru drept de vot. Acesta le va permite să-și exprime votul în orice secție de votare, informează MOLDPRES.

Certificatul este eliberat de biroul electoral al secției de votare în baza actului de identitate care atestă domiciliul sau reședința alegătorului în raza secției de votare respective.

Documentul permite votarea în orice secție de votare de pe teritoriul Republicii Moldova, dar numai la alegerile parlamentare în circumscripția națională și la referendumul republican consultativ, și/sau votarea la alegerile parlamentare în circumscripția uninominală, în orice secție de votare de pe teritoriul circumscripției uninominale în care alegătorul are domiciliul sau reședința valabilă.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), birourile electorale activează zilnic, între ora 8.00 și 17.00, iar în zilele de odihnă – în baza unui program de muncă redus.

La 24 februarie curent, cetățenii cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege viitorul parlament.