Alegerile s-au desfășurat fără mari abateri, au constatat observatorii IRI

Misiunea de observare a alegerilor a Institutului Republican Internațional (IRI) a constatat că scrutinul din 24 februarie s-a desfășurat fără mari abateri, transmite MOLDPRES.

Misiunea a avut observatori atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Pe parcursul zilei de ieri, aceștia au vizitat 223 de secții de votare din toată țara. Șeful Misiunii, James Kolbe, membru al Congresului american, a declarat că alegerile au avut loc fără mari iregularități, deși există loc pentru mai bine.

Potrivit sursei citate, alegerile au trecut, iar acum urmează etapa cea mai grea – de a forma o coaliție de guvernare. Oficialul și-a exprimat speranța ca va fi creat un guvern care va reflecta voința poporului.

Tot astăzi, au fost prezentate rezultatele monitorizării efectuate de observatorii internaționali din partea CSI. Aceștia au declarat că au depistat mai multe încălcări minore în timpul procesului de vot, însă acestea nu au influențat rezultatele scrutinului. Observatorii au mai anunțat că alegerile parlamentare din 24 februarie s-au desfășurat în mod democratic și în conformitate cu prevederile legislației Republicii Moldova.