Tomac (PMP), după raportul de respingere a proiectului de eliminare a pensiilor speciale: Exprimă cât de mult mint politicienii în campaniile electorale

Preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, consideră că raportul de respingere a proiectului de lege iniţiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale, votat în Comisia de administraţie publică a Camerei Deputaţilor, inclusiv cu participarea deputaţilor Opoziţiei, arată cât de mult mint politicienii în campaniile electorale.

„Este incredibil modul în care parlamentarii sar în apărarea propriilor beneficii, nemeritate, bineînţeles. În cadrul şedinţei Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului a Camerei Deputaţilor, care tocmai s-a încheiat, proiectul de lege al PMP privind eliminarea tuturor pensiilor speciale a primit raport de respingere. Atenţie, inclusiv cu participarea deputaţilor Opoziţiei! Cât de speriat să fii de perspectiva tăierii pensiilor speciale încât să te abţii de la vot? Să te numeşti opoziţie şi să ai o astfel de atitudine? Votul din comisie de astăzi exprimă cât de mult mint unii politicienii în campaniile electorale”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Liderul PMP a precizat că singurul care a votat pentru eliminarea pensiilor speciale a fost deputatul PMP Marius Paşcan.

Eugen Tomac a reiterat faptul că pensiile speciale reprezintă un furt şi înseamnă umilirea a milioane de români care au muncit cinstit şi de aceea partidul pe care-l conduce propune eliminarea acestora.

„Pensiile speciale sunt furt, de aceea PMP propune eliminarea acestora pentru parlamentari şi pentru celelalte categorii de pensionari de lux. Pensiile speciale înseamnă umilirea a milioane de români care au muncit cinstit o viaţă întreagă, iar, astăzi, primesc o pensie mizerabilă. Rămâne de văzut cine va vota în plen pentru eliminarea acestui furt din banii publici!”, a conchis preşedintele PMP.

Iniţiativa legislativă a PMP prevede anularea pensiilor speciale ale personalului Curţii de Conturi, ale diplomaţilor, ale senatorilor şi deputaţilor, ale personalului auxiliar din instanţe, ale funcţionarilor publici parlamentari şi ale Avocaţilor Poporului. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.AGERPRES