Aproximativ 1300 de elevi participă la Concursul Național de Chimie „Magda Petrovanu”

Aproximativ 1300 de elevi vor participa sâmbătă, 6 aprilie 2019, la cea de-a XI-a ediţie a Concursului de Chimie „Magda Petrovanu”.  Evenimentul se desfășoară sub motto-ul „Fii şi tu chimist!” și este organizat de Facultatea de Chimie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

La ediţia din acest an s-au înscris 839 de elevi de liceu și 453 de elevi de gimnaziu, însoţiţi de 272 de cadre didactice coordonatoare, care provin de la  instituţii de învăţământ preuniversitar din Bucureşti și alte 11 judeţe din țară, dar și din Republica Moldova.

Proba de concurs se va desfăşura pe profile şi nivele de studiu ale disciplinei Chimie, în 13 amfiteatre ale Universităţii, între orele 10.00-11.00 pentru elevii de gimnaziu, respectiv 10.00-12.00 pentru concurenţii de liceu. Festivitatea de premiere va avea loc în Aula Magna „Mihai Eminescu”, în aceeași zi, la ora 13.00 pentru  clasele a VII-a şi a VIII-a, respectiv la ora 14.00 pentru clasele IX – XII.

După desfăşurarea concursului, participanţii pot vizita gratuit Grădina Botanică „Anastasie Fătu”,  Muzeul „Poni – Cernatescu” şi Muzeul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. De asemenea, pot asista la experimente demonstrative ce vor fi efectuate de către studenţii din Asociația Studenților Chimiști Ieșeni (ASCIS) în două  dintre laboratoare Facultății de Chimie.

Concursul de Chimie „Magda Petrovanu” are ca scop descoperirea şi promovarea elevilor pasionaţi de chimie.

Concursul este un omagiu adus memoriei prof. univ. dr. doc Magda Noela Petrovanu, cercetător remarcabil, distins cadru didactic ce a contribuit cu dăruire şi profesionalism la formarea de specialişti în domeniul chimiei la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Mai multe informații despre concurs se găsesc la adresa: http://concurs.chem.uaic.ro/