SUA investighează o eventuală legătură între utilizarea ţigărilor electronice şi convulsii

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA (FDA) a anunţat miercuri că investighează o eventuală legătură între utilizarea ţigărilor electronice şi convulsii după mai multe cazuri semnalate în acest sens, relatează joi AFP şi dpa.

FDA a precizat într-un comunicat că au fost raportate 35 astfel de cazuri între 2010 şi începutul anului 2019.

„Considerăm că aceste 35 de cazuri justifică o investigaţie ştiinţifică pentru a determina dacă există într-adevăr o legătură (între fumatul de ţigări electronice şi convulsii)”, a declarat agenţia.

Utilizarea ţigărilor electronice a luat o mare amploare în rândul tinerilor americani în ultimul deceniu, depăşind chiar fumatul ţigărilor tradiţionale.

În total, numărul celor care fumează ţigări electronice a crescut de la 1,5 la peste 20% în rândul liceenilor în perioada 2011-2018, în timp ce numărul consumatorilor de tutun, sub toate formele sale, a scăzut de la 22 la 14%.

Ţigările electronice conţin nicotină şi alte substanţe, însă nu cele care se regăsesc în ţigările tradiţionale cunoscute ca fiind cancerigene. Efectul lor pe termen lung asupra sănătăţii este încă în studiu. AGERPRE