La guvern a avut loc o ședință cu beneficiarii Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2019

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a convocat astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții autorităților publice locale și centrale, beneficiare de alocații prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2019, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul discuției cu primarii și reprezentanții autorităților publice centrale au fost abordate aspecte privind modalitatea de valorificare a resurselor financiare alocate, dar și evidența strictă și utilizarea conformă a acestora. S-a atras atenția asupra necesității de a implementa eficient și transparent fiecare proiect, cu respectarea rigorilor stabilite în Hotărârea Guvernului nr. 131/2014.

Biroul politici de reintegrare va oferi în continuare asistența consultativă necesară reprezentanților beneficiarilor de alocații și va monitoriza modul de implementare a activităților vizate pe tot parcursul anului.

Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2019, aprobat de guvern la 3 aprilie curent, prevede alocarea a 15 mln de lei din bugetul de stat pentru realizarea a 35 de proiecte selectate pe bază de concurs, care vor contribui la consolidarea măsurilor de încredere a populației de pe ambele maluri ale Nistrului și, implicit, la realizarea obiectivului guvernamental de reintegrare a țării.