PDM a anunţat că îşi va intensifica eforturile pentru a identifica un partener de coaliţie

PDM îşi va intensifica eforturile pentru a identifica un partener politic cu care să muncească pentru binele cetăţenilor. Afirmaţia a fost făcută de premierul Pavel Filip, la finele şedinţei săptămânale de astăzi a PDM, comunică MOLDPRES.

Prim-vicepreşedintele  democraţilor a menţionat că formaţiunea din care face parte îşi doreşte ca starea de neclaritate politică creată după scrutinul parlamentar din 24 februarie să ia sfârşit, iar partidele politice să conlucreze pentru a face viaţă cetăţenilor mai bună.

El a anunţat că democraţii au pregătit un pachet de măsuri sociale pe care le vor prezenta eventualilor parteneri politici şi care vor sta la baza viitoarei guvernări.

Printre măsurile anunţate de PDM se numără permanentizarea ajutorului material de 600 de lei, acordarea unor alocaţii lunare pentru minori, dublarea compensaţiilor pentru perioada rece a anului şi extinderea programului naţional “Prima Casă” cu o nouă etapă destinată celor care activează în sectorul privat. Printre priorităţile enunţate s-au numărat şi programele naţionale “Drumuri bune”, cele ce vizează aprovizionarea localităţilor rurale cu sisteme de apă şi canalizate dar şi cu platforme de gestionare a deşeurilor.