Julian Assange a fost găsit VINOVAT de încălcarea termenilor eliberării pe cauţiune şi riscă 12 luni de închisoare

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost găsit vinovat joi de Curtea de Justiţie din Londra de încălcarea termenilor eliberării pe cauţiune în anul 2012, după un ordin de extrădare în Suedia în baza unor acuzaţii de abuz sexual, riscând 12 luni de închisoare.

Assange, care a pledat nevinovat, va fi condamnat la o dată ulterioară, maximul pedepsei aferente acuzaţiei fiind de 12 luni de închisoare, relatează Reuters.

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat joi de autorităţile britanice în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, după ce i-a fost revocat dreptul de azil politic. Assange, care a petrecut ultimii şapte ani în Ambasada Ecuadorului, riscă acum extrădarea în Statele Unite, unde a fost acuzat de conspiraţie pentru furtul de secrete militare.

Administraţia din Ecuador a anunţat joi că cetăţenia lui Julian Assange a fost suspendată, acuzându-l pe fondatorul WikiLeaks că a colaborat cu mai mulţi membri ai organizaţiei pentru a destabiliza guvernul din Ecuador. Decizia a fost luată miercuri, a transmis ministrul de Externe din Ecuador, Jose Valencia.

Marea Britanie nu a cerut Ecuadorului să revoce azilul politic al lui Assange, a declarat joi un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May, decizia fiind luată în totalitate de Ecuador.

Un judecător britanic implicat în cazul lui Julian Assange a transmis că Statele Unite trebuie să îşi redacteze dosarul privind cererea de extrădare până la data de 12 iunie.MEDIAFAX