Comisia Iordache îşi reintră în rol şi începe modificarea codurilor penale

Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei, condusă de Florin Iordache, se va reuni, marţi, de la ora 15:30, pentru a începe dezbaterile pe modificarea codurilor penale, a transmis USR, precizând că membrii comisiei au primit un mesaj în care au fost convocaţi în şedinţă.

„Florin Iordache execută ordinele lui Dragnea la foc automat! Deputaţii din Comisia Juridică au fost convocaţi azi, la ora 15:30, în Comisia specială pentru a modifica rapid Codul Penal, dar şi Legea 78/2000 pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

PSD vrea să impună următoarele modificări: reducerea termenelor de prescripţie, abrogarea neglijenţei în serviciu, micşorarea termenelor la eliberarea condiţionată. Şi, nu în ultimul rând, vrea să abroge articolul în baza căruia Dragnea ar putea fi condamnat în dosarul angajărilor fictive! Infractorii îşi fac, din nou, legislaţia penală”, a transmis USR, pe Facebook.

Birourile reunite ale Parlamentului au stabilit, luni, prelungirea perioadei de activitate a Comisiei speciale pe legile justiţiei pentru o perioadă de 120 de zile, în contextul în care Liviu Dragnea spunea, săptămâna trecută, că Parlamentul trebuie să reia modificarea codurilor penale.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercurea trecută, întrebat dacă Parlamentul va modifica proiectele Codului penal şi Codului de procedură penală, că Legislativul a luat o pauză pentru a fost păcălit de către Guvern, însă acum îşi va relua atribuţiile.

Chestionat dacă vor fi modificate codurile penale de către Legislativ, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză, fiind păcălit de către Guvern, şi acum o să îşi reintre în atribuţii”.

În replică, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a explicat că proiectele Codului penal şi Codului de procedură penală pot fi modificate mai rapid de Parlament, dacă sunt în procedură de urgenţă, doar printr-o OUG.MEDIAFAX