Qatarul a alocat un ajutor de 480 de milioane de dolari pentru teritoriile palestiniene

P

Qatarul a alocat un ajutor de 480 de milioane de dolari pentru teritoriile palestiniene pentru a susţine serviciile de educaţie şi sănătate, precum şi asistenţă umanitară de urgenţă, potrivit unui comunicat oficial publicat marţi, citat de France Presse.

‘Statul Qatar a alocat 300 milioane de dolari sub formă de subvenţii şi împrumuturi pentru a susţine bugetele din sectoarele sănătăţii şi educaţiei din cadrul Autorităţii Naţionale Palestiniene’ (ANP), conform comunicatului, preluat de agenţia oficială QNA.

Doha a alocat de asemenea 180 milioane de dolari suplimentar cu titlu de ‘asistenţă de urgenţă şi ajutor umanitar pentru a sprijini programele ONU în Palestina’, adaugă textul.

În comunicat se menţionează că ajutor va fi acordat şi sectorului energetic din teritoriile palestiniene pentru a asigura o aprovizionare neîntreruptă.

Emiratul din Golf a cerut totodată comunităţii internaţionale să-şi asume ‘responsabilităţi umanitare şi morale’ pentru a ajuta poporul palestinian să depăşească criza umanitară.

Anunţul privind ajutorul acordat de Qatar intervine la o zi după ce responsabili palestinieni din Fâşia Gaza au anunţat încheierea unui armistiţiu cu Israelul după cea mai gravă escaladare a violenţelor din ultimii ani la sfârşitul săptămânii trecute.

Qatarul furnizează cu regularitate ajutoare pentru Gaza, controlată de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, notează agenţia de presă franceză. AGERPRES