Orban:Vom încerca să suplinim boicotul făcut de CNA şi vom face o amplă campanie de informare a cetăţenilor români privitor la referendum

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi, la Târgu Jiu, că se va încerca suplinirea ”boicotului” făcut de Consiliul Naţional al Audiovizualului printr-o amplă campanie de informare a cetăţenilor, el referindu-se la decizia CNA de respingere a unei recomandări către televiziuni de difuzare a spotului audio-video realizat de Administraţia Prezidenţială referitor la referendumul din 26 mai în regim de anunţ de interes public.

„Vom încerca să suplinim boicotul făcut de CNA şi vom face o amplă campanie de informare a cetăţenilor români privitor la referendum şi la importanţa referendumului. Reamintesc ce s-a întâmplat astăzi în CNA ca să fie foarte clar: 1 – CNA a refuzat, în conformitate cu legea, să-şi îndeplinească obligaţia de a acorda timp de antenă pe mass-media şi audiovizuală campaniei pentru referendum. Repet, CNA, astăzi, o majoritate formată din opt reprezentanţi ai PSD, ALDE şi UDMR, a votat împotriva acordării unei decizii de acordare a timpilor de antenă (…), adică au refuzat informarea cetăţeanului român. (…) Tot astăzi, CNA a refuzat difuzarea clipului preşedintelui României de informare a cetăţenilor şi de îndemn la vot drept clip de utilitate publică. (…) Practic, i-a interzis preşedintelui României să informeze cetăţenii (…), adică a reintrodus cenzura împotriva preşedintelui şi împotriva cetăţenilor români care trebuie să primească această informaţie. Al treilea lucru pe care l-au făcut – au aprobat clipul AEP (Autorităţii Electorale Permanente – n.r.) în condiţiile în care noi am solicitat în mod expres difuzarea unui clip de informare pentru alegerile pentru Parlamentul European şi realizarea unui clip distinct pentru referendum”, a spus Orban într-o conferinţă de presă susţinută alături de Rareş Bogdan şi Florin Cîţu.

Liderul PNL a adăugat că această situaţie este una fără precedent şi că reprezentanţii PNL caută soluţii legale pentru sancţionarea celor de la CNA.

„Este ceva fără precedent. (…) Dragnea îşi va primi pedeapsa pe 27 mai, dar faptul că este susţinut de slugi, de nişte complici, de nişte indivizi care nu mai ţin cont de lege, de bunul-simţ şi de necesităţile fireşti într-o societate democratică este inacceptabil. Şi nu trebuie să fie pedepsit numai Dragnea, trebuie să fie pedepsiţi toţi aceia care calcă în picioare legea şi interesul public numai pentru a-i face lui Dragnea pocinogul şi pentru a-l ajuta pe Dragnea să rămână la putere şi să-şi bată joc de ţara asta. Căutăm bază legală pentru sancţionarea celor de la CNA”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban, Rareş Bogdan şi Florin Cîţu au vizitat, în prima parte a zilei, municipiul Motru şi au stat de vorbă cu localnicii, având şi o întâlnire cu liderii de sindicat din domeniul energetic. În cea de-a doua parte a zilei, aceştia se vot întâlni cu reprezentanţii oamenilor de afaceri din judeţ la sediul PNL din Târgu Jiu şi vor sta de vorbă cu cetăţenii din municipiul reşedinţă. AGERPRES