Pericolul consumului de ASPIRINĂ sau IBUPROFEN!

SĂNĂTATEDe A.M Press In aug. 2, 2019

Atunci cand ai o durere insuportabila de cap, spate sau ai febra, primul lucru la care te gandesti este sa iei o doza de IBUPROFEN sau o ASPIRINA. Din pacate, unii oameni experimenteaza destul de des aceste stari neplacute si nu stiu altceva ce sa faca decat sa ia repede un medicament… care face mai mult rau decat bine.
Nu putini sunt cei care sunt practic dependenti de analgezice, din dorinta de a scapa cat mai repede de o durere.
Cei mai multi oameni iau IBUPROFEN sau ASPIRINA deoarece au observat ca acestea chiar functioneaza, pentru o perioada relativ scurta de timp.
Daca aceste medicamente te pot scapa de neplacutele dureri, care este scopul acestui articol? Exista si o parte negativa, iar aceste medicamente pot fi foarte nocive, efectele lor secundare fiind de lunga durata.
Numai consumul aspirinei a fost relationat in timp cu multe efecte secundare periculoase ca: probleme ale rinichilor si ale ficatului, ulcere, pierderea auzului si atac de cord/infarct.

Un studiu realizat in anul 2000, care a avut in vizor persoane varstnice, a aratat ca riscul este si mai mare pentru acesti oameni, in contextul in care le-a fost administrata o doza mai mica, de 75 mg/ pe zi. Cu toate acestea, persoanele in cauza au dezvoltat probleme ale rinichinilor. Iar aceste efecte nu le au doar persoanele in varsta.

Alt studiu condus in 2009 a revelat ca 80% dintre participanti (care fusesera catalogati ca sanatosi, in prima faza) au experimentat toxicitate intestinala, dupa ce au luat aspirina timp de 14 zile.

IBUPROFENUL are efecte secundare mult mai „intense” decat aspirina, printre acestea se numara: distrugerea ADN, pierderea auzului, hipertensiune, avorturi spontane, etc.
Un articol publicat de Reuters afirma ca: „Analgezicele ca ibuprofenul, pot afecta serios inima, iar persoanele care iau regulat astfel de medicamente sunt mai predispuse atacurilor de cord”.

Concluzia este urmatoarea: aceste medicamente, ca aspirina si ibuprofenul, ar trebui luate in serios deoarece pot dauna grav sanatatii, iar in momentul de fata nici macar nu ai nevoie de o reteta pentru a le achiziona. Indiferent de varsta sau de starea de sanatate, acestea pot afecta buna functionare a organismului, asa ca ar fi bine sa le eviti ori de cate ori ai ocazia, in special daca ai observat ca esti dependent de ele. Nu este nevoie sa iei un medicament pentru orice durere minora.

Din fericire, exista o gramada de metode alternative, capabile sa combata si sa previna durerea, facand tranzitia de la medicamente la suplimente naturiste mult mai usoara.

Continuarea pe suntsanatos.ro