Tăriceanu, despre discursul lui Klaus Iohannis la Consiliul Naţional PNL: Nici umbră de bilanţ. Are zero realizări în cinci ani

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, critică, vineri, pe Facebook, discursul lui Klaus Iohannis de la Consiliul Naţional PNL, precizând că şeful statului nu a spus nimic la lansarea electorală despre realizările sale de mandat pentru că nu are niciuna.

“Am urmărit discursul de ieri al dlui Klaus Iohannis la Consiliul Naţional al PNL, for care de doi ani încoace nu se mai întruneşte decât pentru preşedinte. Echidistanţă şi neutralitate, ce să zic.

Nu am ce comenta despre ce a spus dl.preşedinte, poate pentru că nu a spus mai nimic. Aş comenta mai degrabă ce nu ne-a spus. Nu am văzut la această lansare în cursa electorală nici umbră de bilanţ. Nimic despre realizări în cinci ani de mandat.
Preşedintele la final de mandat s-a străduit să ne vorbească despre ceea ce va face pentru că nu ne-a putut vorbi nimic despre ce a făcut!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Preşedintele ALDE susţine că şeful statului a preluat strategia fostului preşedinte Traian Băsescu. “O observaţie totuşi aş face: pentru că are zero realizări în cinci ani, dl preşedinte a trecut la strategia gloriosului predecesor Băsescu. După un mandat de primar în care nu a făcut nimic, ne amintim cum acesta a venit cu mesajul ”daţi-mi şi consiliul general ca să pot face treabă”. Vreo trei ani mai târziu, ca preşedinte, cerea românilor să-i dea şi un guvern condus de PD ca să poată face treabă. Azi, simţim pe pielea noastră unde ne-a dus experimentul ”Băsescu”.După cinci ani, tot cu asta vine şi dl Iohannis în faţa românilor : ”Războiul va fi câştigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democraţie, pro-europeană – nu doar cu preşedinte, dar şi cu guvern şi majoritate parlamentară (…) Voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni, la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate”.
Daţi-mi, daţi-mi, daţi-mi!!…
Domnule Iohannis, ai primit mai mult decât ai meritat vreodată. Când veţi începe să daţi ceva poporului care v-a ales? Pentru că timpul e scurt!”, completează Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE îşi încheie postarea cu un post-scriptum: “P.S. O notă de final uşor maliţioasă, dar cu anume semnificaţii: îmi spuneau colegii, în mod repetat, că între discursurile (întotdeauna) citite de dl. Iohannis şi textele postate pe site-ul preşedinţiei câteva minute mai târziu nu există nici cea mai mică diferenţă. Avem un preşedinte care chiar nu se poate abate o virgulă de la ce îi scriu alţii?”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Consiliul Naţional PNL, că va construi o nouă majoritate parlamentară construită în urma alegerilor la termen sau anticipate, dacă va câştiga un nou mandat de preşedinte al României.MEDIAFAX