O ZI MAI BUNĂ SAU O ZI MAI REA

Cade sau nu cade?! Dacă totuși cade, cine ajunge la pământ? Orice cădere duce cu ea iminenta prăbușire a celor pe care îi ții în brațe? După fiecare cădere ești tentat să te pipăi și, eventual, să urli! Dacă ne aflăm în situația căderii guvernului, cei care sunt primii care reclamă durerea loviturii nu pot fi alții decât cei mulți, cei care alcătuiesc poporul în slujba căruia se află toți cei care astăzi se joacă de-a căderea. Să cadă Guvernul pentru că ne-am plictisit de Dăncilă. Pentru că ar trebui să fie și vremea celorlalți din opoziție, la împărțirea banilor din Bugetul de Stat.
Banii rămân în continuare să joace rolul ”ochiului Dracului”, astfel încât cei care aveau mâna mai lungă sau aveau mâna poziționată într-o poziție privilegiată care să creeze avantaje conjuncturale celor care reușeau să-și fluture manșetele albe în dreptul funcțiilor din administraţia centrală.
Cade sau nu cade Guvernul, astăzi în Parlamentul României, locul în care este supusă la vot moțiunea de cenzură, scrisă de PNL și semnată de restul parlamentarilor opoziției.
Unii spun și speră să cadă. Alții se concentrează pe acea strategie minimă prin care oferă asediatorului șansa de a-și dovedi bărbăția, chiar dacă este vorba de Ludovic Orban (sic!)
Cade sau nu cade?! Opoziția este pregătită să verse șampania turnată deja în pahare, în timp ce actuala Putere încă mai stă la colț, acolo unde primul ministru Viorica Dăncilă i-a trimis pe cei care au încercat gustul trădării. Fără a fi singurii ținuți în picioare, cu mâinile ridicate, lângă ei s-au așezat și restul parlamentarilor social-democrați, în semn de solidaritate și nicidecum de trădare a unor eventuale schimbări de strategii, alăturări de cei care se cred a fi ”viitorul de vineri” (a doua zi după votarea moțiunii de cenzură).
Cade sau nu cade? Poate fi mitul drobului de sare? Poate fi o nouă încercare de trezire a poporului, mai mult amorțit decât adormit?
Cine va fi responsabil de o eventuală pierdere? Cine va fi chemat să plătească facturile marilor pierderi ale acestor bâlbâieli? Evident că operăm într-un regim retoric în care vorbăria goală nu este doar sunet de fond cât mai ales putrefacţia unei gândiri primitive ce nu poate să țină în picioare nici măcar onomatopeele luptei pentru existență!
Indiferent de ceea ce se întâmplă cu noi, indiferent de cât de adânc intră cuțitul împlântat pe la spate suntem învățați în continuare să țipăm în noi înșine, să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic deosebit cu noi, în timp ce devenim din ce în ce mai puțini, din ce în ce mai pierduți în acel spațiu în care nimic nu mai stă în picioare, astfel încât stării de imponderabilitate să-i corespundă nemernicia noastră, a celor care vor cu tot dinadinsul sânge. Să curgă sânge prin care ura și veninul să ajungă în ritmul horcăitului celor care își dau duhul!
Astăzi, la ora 13, aleșii neamului vor supune la vot moțiunea de cenzură, acest prag care ne desparte sau ne apropie de viața reală, pe care nu numai că o merităm, dar care începe să facă parte din noi, asemenea destinului implacabil al Mioriței.
Avem dreptul la moarte așa cum avem dreptul la viață. Murim sau trăim, totul nu mai depinde de noi, ci de aleșii noștrii, cei pe care i-am trimis să ne reprezinte, să lucreze pentru țară și nicidecum să fure din țară și nicidecum să ne înșele așteptările.
Cade sau nu cade Guvernul Viorica Dăncilă? Nu cade sau cade?! Este o întrebare pe umerii căreia țara își pune dezamăgirea trăită sub ciudatele decizii ale celor care au vandalizat Puterea.
Viorica Dăncilă dixit: ”La moțiune noi nu vom vota…s-a luat decizia în CEX, nu vom vota pentru a nu exista suspiciuni care cum a votat, că a votat ăla, că ăla a trădat, că ăla nu a trădat…să fim siguri.
În altă ordine de idei, putem să vedem și cum votează ceilalți, vom avea posibilitatea să vedem, nefiind aglomerare, neavând această posibilitate de a fi îngrămădeală și să nu vedem cum votează ceilalți. Eu cred că vom ieși mai întăriți din această bătălie și că aceasta ne va aduce un scor electoral mai mare.
Dacă cineva din sală consideră că sunt anumite lucruri care vor putea influența în mod negativ sau pozitiv votul de la moțiune avem toată deschiderea să vorbim.
Dacă cineva din sală crede că vrea să voteze la moțiune eu cred că este corect să o spună acum.”
Cine a avut de vorbit a vorbit. Cine a ales să tacă, a tăcut. La ora 13, astăzi, vom afla dacă a căzut sau nu a căzut Guvernul. Mâine va fi o nouă zi. Vom ști de astăzi dacă va fi o zi bună sau o zi mai rea decât ne-am fi putut imagina.
ADI CRISTI