Doi studenți ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” au obținut locurile I și II la un simpozion internațional organizat de Universitatea Agora

Studenții masteranzi Mihai Andrei Luca și Andrei Vasîlachi, de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, au obținut primele două poziții de pe podium la Simpozionul Internațional „Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” – BACStud 2019, ediția a V-a.

Evenimentul a avut loc în perioada 17-19 octombrie și a fost organizat de Universitatea Agora din Municipiul Oradea și Băile Felix, județul Bihor, iar lucrările studenților au purtat numele „Optimizarea amplasării prosumatorilor în microrețele pentru reducerea pierderilor de energie activă” și „Minimizarea pierderilor de energie activă în rețelele electrice de joasă tensiune prin echilibrarea încărcării fazelor”.

Aceștia au fost coordonați de către șef lucrări dr.ing. Bogdan Constantin Neagu și conf. univ. dr. ing. Gheorghe Grigoras, ambii de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată.

La competiție au participat studenți din toate centrele universitare importante din țară, de la 16 universități, dar și de la instituții de învățământ superior din străinătate precum Institutul de Matematică al Academiei Sârbe de Științe și Arte, Universitatea din Novi Sad, Serbia, Universitatea din Belgrad, Serbia, New York University Abu Dhabi, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea din Szeged, Ungaria, și Seek&Partners S.P.A., din Italia.