PROIECTUL DE MODIFICARE PRIVIND REZIDENȚIATUL A TRECUT DE PARLAMENT ȘI MERGE LA PROMULGARE

Deputații au aprobat în unanimitate proiectul de modificare şi completare a Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Astfel, acesta va fi transmis acum președintelui Klaus Iohannis, spre promulgare.

Anterior, acesta a fost aprobat de Comisia pentru Sănătate și Familie a camerei.

Actul normativ prevede, ”prin derogare, concursul național pentru admiterea în rezidențiatul pe locuri și pe posturi se organizează în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Sănătății pentru anul 2019 și se poate desfășura la nivelul centrelor universitare pe baza acordului dintre Ministerul Sănătății și instituțiile de învățământ superior publice acreditate care au facultăți de medicină, medicină dentară și farmacie”.

Mai exact, aleșii au eliminat necesitatea semnăturii ministrului Educației, în condițiile în care, în Guvernul actual acesta nu există – ceea ce și a dus la blocaj. Ordinele necesare pentru organizarea și desfășurarea examenului vor putea fi semnate numai de ministrul Sănătății, indiferent dacă acesta este demis sau interimar.

SănătateaTV.ro