Mugur Cozmanciuc a cerut tuturor celor care în primul tur al alegerilor prezidenţiale au votat împotriva Vioricăi Dăncilă, să fie prezenţi şi în turul al doilea

Play

Preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, a cerut, joi, într-o conferinţă de presă, tuturor celor care în primul tur al alegerilor prezidenţiale au votat împotriva Vioricăi Dăncilă, să fie prezenţi şi în turul al doilea şi să îl voteze pe preşedintele Klaus Iohannis.

În acest sens, preşedintele PNL Neamţ a menţionat că urmează să poate o serie de discuţii şi cu preşedinţii filialelor partidelor care au susţinut Guvernul PNL.

„Pentru turul al doilea îi îndemn pe toţi cei care au votat în primul tur cu un candidat care nu a obţinut voturile necesare pentru accederea în ultima fază a competiţiei, să vină spre candidatul PNL, spre domnul preşedinte Klaus Iohannis. Spun asta pentru că preşedintele Klaus Iohannis a arătat în aceşti 5 ani că are conduită, că a fost un apărător corect al valorilor fundamentale, a fost un susţinător clar şi ferm al drepturilor şi libertăţilor individuale, al valorilor tradiţionale, creştin populare, creştin ortodoxe ale acestui popor, a dat dovadă de toleranţă. Voi avea discuţii cu partenerii de act guvernamental din judeţ, care au votat mo?iunea de cenzură, să îl susţină pe preşedintele Klaus Iohannis”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc.

Parlamentarul a adăugat că în campania din turul al doilea PNL Neamţ va avea o poziţionare prin care va susţine valorile pro-europene şi transatlantice.

„Le vom aminti cetăţenilor că preşedintele Klaus Iohannis va continua trendul acesta, de transformare a României într-un hub energetic, într-un hub de dezvoltare, iar Guvernul Orban va continua dezvoltarea ţării. (…) Preşedintele Klaus Iohannis va continua drumul corect, ca împreună să facem România normală, ca ţara noastră să fie respectată, aşa cum trebuie, la nivel internaţional. Iar Guvernul Orban va da dovadă de echilibru şi va lucra pentru dezvoltare, inclusiv pentru dezvoltarea judeţului Neamţ”, a mai spus deputatul Mugur Cozmanciuc.

Preşedintele PNL Neamţ a subliniat încă odată că nu vor fi tăieri de pensii şi salarii şi a catalogat aceste mesaje ca fiind „minciuni, care se vor demonta, aşa cum a fost demontată cea de aseară că preşedintele a purtat cască”.

Klaus Iohannis a câştigat primul tur de alegeri în judeţul Neamţ cu un procent de 36,5%, la peste 10 procente distanţă de Viorica Dăncilă care a obţinut 26,10%. AGERPRES/