Vosganian: Rolul Guvernului este acela de a găsi resursele pentru ca Legea pensiilor să fie aplicată

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, consideră că rolul Guvernului este acela de a găsi resursele pentru ca Legea pensiilor să fie aplicată aşa cum a fost ea votată de Parlament şi de a o îndrepta, dacă este nevoie.

„Întotdeauna când se iau măsuri de creştere a pensiilor, a salariului minim sau a unor categorii profesionale apar voci care contestă respectivele măsuri. Există, însă, o lege a pensiilor, iar ea trebuie aplicată, indiferent cine solicită ca majorarea pensiilor să se amâne! Rolul Guvernului este acela de a găsi resursele pentru ca legea pensiilor să fie aplicată aşa cum a fost ea votată de Parlament”, a scris miercuri Varujan Vosganian, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, „rolul economistului-şef al Băncii Naţionale, Valentin Lazea, este acela de a face analize şi de a le prezenta guvernatorului BNR şi celor care le solicită, şi nu de a alarma populaţia”.

„Socotesc că intervenţia premierului Orban care a pus capăt acestor declaraţii alarmiste, ce nu fac decât să genereze tensiune, a fost binevenită. „Nu va fi nicio apocalipsă bugetară. Legea pensiilor este în vigoare” este răspunsul dat de premier, punând, astfel, capăt speculaţiilor şi dând un mesaj îmbucurător pentru pensionari. Legea este lege pentru toată lumea. Ea trebuie să fie aplicată. Guvernul, dacă e nevoie, să vină să îndrepte ce e de îndreptat în privinţa pensiilor, să facă analize serioase, studii de impact, dar, câtă vreme o lege este în vigoare, să vină cu soluţii pentru aplicarea ei”, a adăugat Vosganian.

Amânarea majorării punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 la 1,775 lei este singura măsură capabilă să aducă deficitul în apropiere, dar marginal peste limita de deficit bugetar de 3%, a declarat, miercuri, economistul-şef al Băncii Naţionale a României,Valentin Lazea, într-o conferinţă de specialitate.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că aplicarea Legii pensiilor nu va duce la o „apocalipsă bugetară” şi a subliniat că nu doreşte să emită o ordonanţă de urgenţă în domenii „vitale şi sensibile”. AGERPRES