Boris Johnson a avut miercuri o întrevedere pozitivă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a avut miercuri o întrevedere pozitivă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a comunicat Downing Street, înaintea negocierilor care vor începe cu privire la relaţia pe termen lung dintre Bruxelles şi Londra după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prevăzută la 31 ianuarie, transmite Reuters.

‘Prim-ministrul a fost clar că Marea Britanie nu va prelungi Perioada de Implementare (de tranziţie, n.red.) dincolo de 31 decembrie 2020 şi că orice parteneriat viitor nu trebuie să implice niciun fel de aliniere sau de jurisdicţie a Curţii Europene de Justiţie’, se spune în comunicat.

‘El a spus că Marea Britanie va menţine de asemenea controlul asupra apelor de pescuit britanice şi a sistemului nostru de imigraţie’, adaugă textul citat.

Ursula von der Leyen declarase în cursul zilei că se aşteaptă la discuţii ‘dure’ cu Marea Britanie asupra relaţiei post-Brexit, avertizând că va fi imposibil să se ajungă la un acord asupra ‘tuturor aspectelor’ până la sfârşitul lui 2020, actualul termen-limită.

„Vor avea loc discuţii dure, iar fiecare tabără va face tot ce este mai bine pentru ea”, a declarat şefa CE într-o conferinţă în faţa studenţilor la London School of Economics (LSE), înaintea întâlnirii cu Boris Johnson.AGERPRES