Dezvoltarea infrastructurii rămâne prioritară pentru Guvern, a relevat prim-ministrul Ion Chicu

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Construcţia drumurilor, asigurarea cu apă şi canalizare, managementul deşeurilor solide, iluminarea stradală, alte sectoare care ţin de dezvoltarea infrastructurii, rămân a fi subiecte prioritare pentru Guvern şi care au fost discutate la şedinţa tradiţională de luni dimineaţă, cu participarea şefului statului, preşedintelui Parlamentului şi şefului executivului, a declarat luni, 20 ianuarie, premierul Ion Chicu, transmite MOLDPRES.

Prim-ministrul s-a referit la startul implementării proiectelor de reabilitare a infrastructurii, inclusiv lansarea concursurilor pentru construcția și reparația drumurilor naționale, proiectul de aprovizionare cu apă a mai multor localități din raioanele Hâncești şi Leova etc. Potrivit oficialului, concursurile trebuie să fie finalizate până în luna martie curent, dând asigurări că acestea vor fi transparente şi corecte.

De asemenea, Ion Chicu a precizat că mai multe subiecte de pe agenda Guvernului vor fi puse în discuţie miercuri, 22 ianuarie, când la Chişinău va avea loc reuniunea cu toți primarii din țară.

În mod special, premierul s-a referit la reforma sistemului de activitate a poliţiştilor de sector. „Săptămâna aceasta am lansat procesul de elaborare a unui program complex de consolidare a statutului și funcțiilor polițiștilor de sector, care va fi finalizat către 15 februarie. Situația infracțională din țară rămâne îngrijorătoare, iar fără a spori eficiența polițiștilor de sector, care trebuie să cunoască și să interacționeze cu fiecare cetățean din sector, schimbarea lucrurilor în această privință este puțin probabilă”, a relevat Ion Chicu.

Şedinţa comună a preşedintelui ţării, speakerului şi prim-ministrului se desfăşoară în fiecare dimineaţă de luni, în cadrul căreia conducerea de vârf a Republicii Moldova evaluează evenimentele săptămânii trecute şi adoptă o agendă pentru cea următoare.